Itt vagy: www.gyomro.hu » Hírek » Változó közétkeztetés: mintamenza-program

Változó közétkeztetés: mintamenza-program

A Junior Vendéglátó Zrt. cégvezetÅ‘je, Boros Attila, tájékoztatót tartott az intézményvezetÅ‘knek és önkormányzatunknak a bevezetendÅ‘ Mintamenza programmal kapcsolatban. A program előírja a közétkeztetési szolgáltatóknak, hogy az elkészített ételek só-, cukor- és liszttartalma csökkenjen, így megelÅ‘zve a késÅ‘bbiekben kialakulandó szív- és érrendszeri betegségeket. Aggályát fejezte ki azonban, hogy az előírásoknak megfelelÅ‘en elkészített ételek viszont nem lesznek olyan ízletesek, mint az eddig megszokottak. A megjelent óvodavezetÅ‘k ezt alátámasztották. Véleményük szerint ez a szülÅ‘k között egyelÅ‘re nem talál megértésre, mert a gyerekek nem fogyasztják a menzát olyan jó étvággyal mint eddig, sÅ‘t a tea is íztelenebb lett. Nagymértékben megnövekedett a meghagyott ételmennyiség, a gyerekek sokszor éhesen mennek haza. A cégvezetÅ‘ felajánlotta, ha szülÅ‘i munkaközösségek kívánják, továbbiakban is szívesen eljön személyesen errÅ‘l a témáról beszélni, tájékoztatót tartani. Azt is felajánlotta, hogy írják össze a vezetÅ‘k intézményenként az öt legnépszerűbb ételt, amit feltétlenül szeretnének megtartani, ugyanakkor írják össze az öt legnépszerűtlenebb ételt, amelyeket nem szeretnének a továbbiakban az étrendben megtalálni, s ezt figyelembe fogják venni a menü összeállításakor. 

Hauser Antal, 2014-02-26 11:50:08

« elõzõ következõ »