Itt vagy: www.gyomro.hu » Hírek » Változó közétkeztetés: mintamenza-program
A Junior Vendéglátó Zrt. cégvezetÅ‘je, Boros Attila, tájékoztatót tartott az intézményvezetÅ‘knek és önkormányzatunknak a bevezetendÅ‘ Mintamenza programmal kapcsolatban. A program elÅ‘Ãrja a közétkeztetési szolgáltatóknak, hogy az elkészÃtett ételek só-, cukor- és liszttartalma csökkenjen, Ãgy megelÅ‘zve a késÅ‘bbiekben kialakulandó szÃv- és érrendszeri betegségeket. Aggályát fejezte ki azonban, hogy az elÅ‘Ãrásoknak megfelelÅ‘en elkészÃtett ételek viszont nem lesznek olyan Ãzletesek, mint az eddig megszokottak. A megjelent óvodavezetÅ‘k ezt alátámasztották. Véleményük szerint ez a szülÅ‘k között egyelÅ‘re nem talál megértésre, mert a gyerekek nem fogyasztják a menzát olyan jó étvággyal mint eddig, sÅ‘t a tea is Ãztelenebb lett. Nagymértékben megnövekedett a meghagyott ételmennyiség, a gyerekek sokszor éhesen mennek haza. A cégvezetÅ‘ felajánlotta, ha szülÅ‘i munkaközösségek kÃvánják, továbbiakban is szÃvesen eljön személyesen errÅ‘l a témáról beszélni, tájékoztatót tartani. Azt is felajánlotta, hogy Ãrják össze a vezetÅ‘k intézményenként az öt legnépszerűbb ételt, amit feltétlenül szeretnének megtartani, ugyanakkor Ãrják össze az öt legnépszerűtlenebb ételt, amelyeket nem szeretnének a továbbiakban az étrendben megtalálni, s ezt figyelembe fogják venni a menü összeállÃtásakor.
Hauser Antal, 2014-02-26 11:50:08