Itt vagy: www.gyomro.hu » Hrek » Lezajlott az októberi képviselő-testületi ülés

Lezajlott az októberi képviselő-testületi ülés

Hétfő reggel tartotta ütemterv szerinti októberi ülését Gyömrő Város Önkormányzatának képviselő-testülete.

Az ülés két zárt napirendi pont megtárgyalásával kezdődött. Az egyik egy lakosunk személyes térítési díjának támogatásáról szóló döntés volt, míg a másik pedig a jegyző úr kizárási kérelme egy eljárásból.

A döntéseket követő nyílt ülésen részt vett dr. Szűcs Lajos a térség országgyűlési képviselője is. A testület egyebek mellett a következő döntéseket hozta.

 

• Elfogadták a Városüzemeltető Kft. 2021. évi beszámolóját, melybe beépítették a korábban feltárt hibák kijavítását. Ezen felül döntés született a vonatkozó szabályzatok felülvizsgálatáról, valamint az év végén lejáró mandátumú felügyelő bizottsági tagok pótlásának elindításáról is.

• Igazodva a közétkeztetési díjak változásához 2023. január elsejétől változik majd a a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéért fizetendő térítési díj is. A Társulási Tanács fenntartásában működő Gyömrő és Környéke Szociális Szolgáltató Központ által ellátott szociális étkeztetés igénybevételéért kell majd többet fizetni a következő évben. Az emelés százalékos mértéke megegyezik a közétkeztetési emelés mértékével.

• Döntöttek a képviselők arról, hogy az új előírásoknak megfelelően közbeszerzési eljárást ír ki Önkormányzatunk áram és földgáz beszerzésre. 2023. január elsejétől ugyanis csak az ilyen formában megpályáztatott, mely leszerződött áron lehet majd energiahordozókat vásárolni. Az előzetes kalkulációk alapján mindez négyszeresére emeli majd a város rezsiköltségeit.

• A képviselők részletes tájékoztatást kaptak a önkormányzat által fenntartott intézményeket érintő rezsicsökkentő intézkedésekről, melyek a kormányzat által megfogalmazott 25%-os megtakarítás elérést szolgálják.

• Önkormányzatunk korábban döntött róla, hogy saját forrásból felújítja a gyermekorvosi központ épületének külső részét. A nyertes pályázót is kiválasztottál közbeszerzés útján, azonban a változó gazdasági helyet okán a felújítás 2022. évben történő megkezdése nem biztosítaná Gyömrő Város Önkormányzat felelős gazdálkodását, a település költségvetésének likviditását a 2022. gazdálkodási évben. Mindezeket figyelembevéve – a vonatkozó jogszabályok betartásával - a kiválasztott kivitelezővel közös nyilatkozatban deklarálja az önkormányzat, hogy eláll a kivitelezéstől. Az előterjesztés a testület egyhangúan támogatta.

Az ülésen a hallgatóság soraiban részt vett Kisberk Szabolcs, a Mi Hazánk Mozgalom sajtófőnöke, aki szót kért az ülés végén. A képviselők 3 perces hozzászólási lehetőséget biztosították számára. A parlamenti párt sajtófelelőse Gyenes Levente polgármestert érintő ügyekben tett fel kérdéseket a testületnek. Tóth János alpolgármester válaszában elmondta: semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak a polgármester ügyét érintően, így arról sincs hivatalosan tudomásuk, hogy meghosszabbították-e a letartóztatását. Az önkormányzat eddig is kommunikált az ügyben, amikor volt mit, ezen felül csak a sajtóban megjelenteket ismerik. A polgármesteri jogköröket gyakorló Tóth János kijelentette: a testület, a hivatal problémamentesen működik, a városvezetéssel egyetemben. Hozzátette, a bíróság dolga lesz Gyenes Levente esetleges bűnösségének megállapítása, így a jogerős döntésig nem kívánnak pálcát törni senki feje felett.

A következő testületi ülésre november 21-én kerül majd sor, mely egyben az éves közmeghallgatás is lesz. Ennek helye és időpontja:


2022. 11. 21. 18 óra
Hankó István Művészeti Központ
  

Hauser Antal, 2022-10-17 13:08:18

« elz kvetkez »