Itt vagy: www.gyomro.hu » Hírek » Lezajlott az októberi képviselÅ‘-testületi ülés

Lezajlott az októberi képviselő-testületi ülés

Hétfő reggel tartotta ütemterv szerinti októberi ülését Gyömrő Város Önkormányzatának képviselő-testülete.

Az ülés két zárt napirendi pont megtárgyalásával kezdődött. Az egyik egy lakosunk személyes térítési díjának támogatásáról szóló döntés volt, míg a másik pedig a jegyző úr kizárási kérelme egy eljárásból.

A döntéseket követő nyílt ülésen részt vett dr. Szűcs Lajos a térség országgyűlési képviselője is. A testület egyebek mellett a következő döntéseket hozta.

 

• Elfogadták a VárosüzemeltetÅ‘ Kft. 2021. évi beszámolóját, melybe beépítették a korábban feltárt hibák kijavítását. Ezen felül döntés született a vonatkozó szabályzatok felülvizsgálatáról, valamint az év végén lejáró mandátumú felügyelÅ‘ bizottsági tagok pótlásának elindításáról is.

• Igazodva a közétkeztetési díjak változásához 2023. január elsejétÅ‘l változik majd a a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéért fizetendÅ‘ térítési díj is. A Társulási Tanács fenntartásában működÅ‘ GyömrÅ‘ és Környéke Szociális Szolgáltató Központ által ellátott szociális étkeztetés igénybevételéért kell majd többet fizetni a következÅ‘ évben. Az emelés százalékos mértéke megegyezik a közétkeztetési emelés mértékével.

• Döntöttek a képviselÅ‘k arról, hogy az új előírásoknak megfelelÅ‘en közbeszerzési eljárást ír ki Önkormányzatunk áram és földgáz beszerzésre. 2023. január elsejétÅ‘l ugyanis csak az ilyen formában megpályáztatott, mely leszerzÅ‘dött áron lehet majd energiahordozókat vásárolni. Az elÅ‘zetes kalkulációk alapján mindez négyszeresére emeli majd a város rezsiköltségeit.

• A képviselÅ‘k részletes tájékoztatást kaptak a önkormányzat által fenntartott intézményeket érintÅ‘ rezsicsökkentÅ‘ intézkedésekrÅ‘l, melyek a kormányzat által megfogalmazott 25%-os megtakarítás elérést szolgálják.

• Önkormányzatunk korábban döntött róla, hogy saját forrásból felújítja a gyermekorvosi központ épületének külsÅ‘ részét. A nyertes pályázót is kiválasztottál közbeszerzés útján, azonban a változó gazdasági helyet okán a felújítás 2022. évben történÅ‘ megkezdése nem biztosítaná GyömrÅ‘ Város Önkormányzat felelÅ‘s gazdálkodását, a település költségvetésének likviditását a 2022. gazdálkodási évben. Mindezeket figyelembevéve – a vonatkozó jogszabályok betartásával - a kiválasztott kivitelezÅ‘vel közös nyilatkozatban deklarálja az önkormányzat, hogy eláll a kivitelezéstÅ‘l. Az elÅ‘terjesztés a testület egyhangúan támogatta.

Az ülésen a hallgatóság soraiban részt vett Kisberk Szabolcs, a Mi Hazánk Mozgalom sajtófőnöke, aki szót kért az ülés végén. A képviselők 3 perces hozzászólási lehetőséget biztosították számára. A parlamenti párt sajtófelelőse Gyenes Levente polgármestert érintő ügyekben tett fel kérdéseket a testületnek. Tóth János alpolgármester válaszában elmondta: semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak a polgármester ügyét érintően, így arról sincs hivatalosan tudomásuk, hogy meghosszabbították-e a letartóztatását. Az önkormányzat eddig is kommunikált az ügyben, amikor volt mit, ezen felül csak a sajtóban megjelenteket ismerik. A polgármesteri jogköröket gyakorló Tóth János kijelentette: a testület, a hivatal problémamentesen működik, a városvezetéssel egyetemben. Hozzátette, a bíróság dolga lesz Gyenes Levente esetleges bűnösségének megállapítása, így a jogerős döntésig nem kívánnak pálcát törni senki feje felett.

A következő testületi ülésre november 21-én kerül majd sor, mely egyben az éves közmeghallgatás is lesz. Ennek helye és időpontja:


2022. 11. 21. 18 óra
Hankó István Művészeti Központ
  

Hauser Antal, 2022-10-17 13:08:18

« elõzõ következõ »