Itt vagy: www.gyomro.hu » Hírek » Lakossági fórum a közétkeztetésrÅ‘l

Lakossági fórum a közétkeztetésről

Csütörtökön este a Hankó István Művészeti Központban tartott Önkormányzatunk, valamint a közétkeztetést szolgáltató Allure Kft. (Újhalászkert étterem) lakossági fórumot. A szülőkkel történő beszélgetést megelőzte egy több hetes kóstoltatási időszak, mely során azok a szülők, akik igényelték, megkóstolhatták a gyerekeknek készített ételeket.


A fórumon Tóth János alpolgármester úr elmondta, hogy az önkormányzat – a szülÅ‘kkel közösen – megrendelÅ‘ként és fizetÅ‘ félként van jelen a közszolgáltatásban, hiszen éves szinte több tízmillió forintot fizet a város az ellátásért. Azért az ellátásért, amit rendszeresen és szúrópróbaszerűen is ellenÅ‘riznek, ezt már a szolgáltató cég képviselÅ‘je mondta el. Tajti Gábor részletesen kitért a közétkeztetésre vonatkozó előírásokra és jogszabályokra, melyek mentén kell összeállítani az étlapot, és készíteni az ételeket.


A cég szakemberei részletesen beszámoltak a szülőknek a tervezési és gyártási folyamatokról, majd az iskolák és óvodák által összegyűjtött és előzetesen megküldött kérdésekre is válaszoltak. A fórum végén aztán lehetőség nyílt személyesen is kérdéseket feltenni.


Önkormányzatunk, valamint a szolgáltató célja, hogy a szülők belelássanak a folyamatokba, és tisztában legyenek a vonatkozó előírásokkal. (A fórumon látott prezentációt elérhetővé is teszi a szolgáltató) Egyúttal azt is fontosnak tartjuk, hogy lehetőség legyen az ételek időnkénti kóstolására, hogy valós, személyes tapasztalatokat szerezhessenek a szülők.
Köszönjük mindazoknak, aki eljöttek a fórumra!
  

Hauser Antal, 2022-10-21 11:51:25

« elõzõ következõ »