Itt vagy: www.gyomro.hu » Hírek » Nem támogatják a szakbizottságok a nagyléptékű ingatlanfejlesztést

Nem támogatják a szakbizottságok a nagyléptékű ingatlanfejlesztést

Az elmúlt napokban a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezetének közösségi oldalán ismét olyan bejegyzések kerültek nyilvánosságra, melyek tényként, valós hírként tálalnak véleményt, feltételezéseket. Mivel ezek ismételten csak azt a célt szolgálják, hogy hangulatot keltsenek a lakosság körében, Önkormányzatunk szeretne a tényekről beszámolni.

A képviselő-testület Pénzügyi, városfejlesztései és környezetvédelmi bizottsága hétfői ülésén tárgyalt egy belterületbe vonási kérelmet, melyet egy ingatlanfejlesztő cég nyújtott be. Ez a terület jelenleg egy magánszemély tulajdona, és csak abban az esetben lesz a cégé, ha az átminősítés megtörténik. Nyilvánvalóan a cég a jövőben itt ingatlanfejlesztést kíván végrehajtani.


Természetesen ahogy minden ilyen esetben, így itt is településfejlesztési hozzájárulást kellene fizetnie az adott cégnek, mely jelen esetben 156.447.000 Ft, amennyiben a testület a későbbiekben megszavazza az átminősítését.


A szakbizottság a tegnapi ülésén nem támogatta a belterületbe vonást. Pridalkó Patrik elnök javaslatára egy későbbi ülésre meghívják a cég vezetőjét, hogy részletesen számoljon be a fejlesztési elképzelésekről, egyúttal a bizottsági tagok a kérdéseiket is fel tudják majd tenni. Ezzel párhuzamosan szintén meghívják a monori tankerület vezetőjét is, hogy informálódhasson a bizottság arról, milyen intézményi fejlesztésekre lehet számítani a városban.


Kedden reggel az Ügyrendi, jogi és közbiztonsági bizottság szintén foglalkozott a kérdéssel, és a fenti javaslatot annyival egészítették ki, hogy a februári ülésre az érintett terület melletti föld tulajdonosát is meghívják, hogy egységes képet kaphassanak a bizottságok a teljes területre vonatkozó fejlesztési elképzelésekről.


A bizottságok és a városvezetés sem kíván támogatni olyan jellegű fejlesztést, mely irreális terheket róna a városi infrastruktúrákra. Az egyeztetésre, párbeszédre minden fejlesztővel nyitottak vagyunk, a lakosság érdekeinek figyelembevételével.


A szakbizottságok számos, különféle témában érkező megkeresést, kérelmet kapnak. Ezekről a támogató vagy elutasító a döntésüket nem az alapján hozzák, hogy ki miket ír a közösségi médiában, hanem szakmai és városi érdekek figyelembevételével.
  

Hauser Antal, 2022-12-06 10:05:18

« elõzõ következõ »