Itt vagy: www.gyomro.hu » Óvodák

Menü az oldal alján

Óvodák

Mikkamakka Játéktár

Címe: 2230 Gyömrő, Tompa u. 21.
Telefonszáma: +36 20 438 6901
E-mail címe:
Honlap címe: www.mikkamakka.hu
Intézményvezető neve: Dobossyné Molnár Veronika
Ügyfélfogadási idő: SZ: 12.00-15.30
Szakmai vezető: Bolgár Zsuzsanna
Nyitvatartási idő: H: 9.00-12.00, SZE: 9.00-12.30, SZO: 9.30-12.30
Kapcsolattartó személy: Bolgár Zsuzsanna

Az intézmény bemutatása:

Mikkamakka Játéktár: játszóház és sokszínű foglalkozások tárháza!

Játszóház: H: 9.00-12.00, SZE: 9.00-12.30, SZO: 9.30-12.30

Egy varázslatos játékbirodalom, ahol minőségi játékszereket és képzett játékpedagógusok várják a családokat. Egy bababarát hely a családosoknak, ahol nem csak a gyerekek érzik jól magukat! (bejelentkezés nélkül fogadjuk a családokat!)

Ezeken a délelőttökön továbbra is van lehetőség a JÁTÉKOK KÖLCSÖNZÉSÉRE!

Hétfőnként (9.30) BABA-TORNA foglalkozásunkon mozgásos játékokon vesznek részt a gyerekek szüleikkel együtt.

Szerdánként (10.00) BABUSGATÓ programunk karon ülő babáktól 3 évesekig várja a csatlakozni kívánókat, itt a szülőkkel együtt, közösen mondókázunk, dalolunk, érintünk, ringatódunk, ismerkedünk a ritmushangszerekkel és egymással.

Foglalkozások: (Előzetes bejelentkezéssel!)

Az OKOSKA-KLUB iskolára felkészítő foglalkozás, melyet nagycsoportos óvodásoknak ajánljuk. A gyerekek olyan készségeket, képességeket gyakorolnak, amelyek nélkülözhetetlenek a sikeres iskolakezdéshez, mindezt természetesen csupa játékba csomagolva, hogy általa magabiztosan, szilárd alapokkal induljanak az iskolába.

MESE-VARÁZS drámacsoportjainkban igazi varázsvilágot teremtünk a gyerekek által a helyszínen létrehozott mesék eljátszásával. Ilyenkor a gyermekek a mese szereplőivé válnak, jelmezbe bújva kijátszhatják azokat az érzéseiket, melyek aktuálisan foglalkotatják őket.

TÖRPI-TORNA indul óvodásoknak két életkori csoportban, ahol a tornaterem adta lehetőségeket kihasználva, mozgásos játékokkal és mondókákkal kísért tornával segítjük jó irányban használni a gyerekek felesleges energiáit.

Folytatódik a tavalyi évben sikeres, logopédus szakember által vezetett, OLVASÓ-ODÚ, ahol a szövegértés, az olvasástechnika fejlesztése mellett az olvasás megszerettetése a cél!

KINCSKERESŐ-KLUB tanulásmódszertani foglalkozás, ahol minden tantárgy megértését és elsajátítását könnyítő fogásokat sajátítanak el és gyakorolnak be a gyerekek.

MANÓ-MARADÓ programunk mini-ovi lehetőség, ahol a gyerekek szülők nélkül maradhatnak a Játéktárban. A leválást és a közösségbe szoktatást két játék-pedagógus segíti.

LOGOPÉDIAI terápiák, fejlesztő foglalkozások.

És még...: (folyamatos időpont egyeztetéssel a fenti telefonszámon)

A Játéktár területén ZSÚROK MEGTARTÁSÁRA is lehetőség nyílik. A Játéktár által összeállított tematikus zsúr programok közül (manó-zsúr, kincskeresős, tündéres, vetélkedős, activity...) az ünnepeltnek leginkább tetsző kiválasztható és megrendelhető!

Ezzel a színes programmal és nagy szeretettel várunk mindenkit játsztani!

Bóbita Óvoda - központi óvoda

Címe: 2230 Gyömrő, Pázmány u. 52.
Telefonszáma: +36 29 330 069
Faxszáma: +36 29 330 069
E-mail címe:
Honlap címe: www.gportal.hu/bobita-ovoda
Óvodavezető: Gálné Beke Gabriella
Óvodavezető helyettes: Ráczné Varga Gyöngyi
Ügyfélfogadási idő: szerda 8.00-14.00
Nyitvatartási idő: 6.00-17.30

Óvodai programunk 2 programból építkezik, egyrészt a játék-mese, másrészt a lépésről-lépésre programból. Emellett még saját elképzeléseinket, gondolatainkat is összefoglalja.

Hisszük és valljuk, hogy az óvodáskorú gyermekek fő tevékenységi formája a játék. Ezen keresztül feljődik értelmi, érzelmi és szociális képességük. A játék során tanulják meg azokat a viselkedési normákat, szabályokat, amelyek segítségével majd eligazodnak az élet rögös útjain. Társas kapcsolatuk, alkalmazkodó képességük kialakításában is fontos szerepet játszik.

Óvodai mindennapjainkban nagy szerepet kap a mesehallgatás. Érzelmi képességük kialakításában és a szókincsgyarapításban is egyaránt fontos szerephez jut. Ezért programunkhoz hűen minden nap mesélünk gyermekeinknek, a délelőtti mesélésen kívül a délutáni pihenést is a mesehallgatás, éneklés előzi meg.

Vegyes korosztályú csoportokkal dolgozunk, és így a gyerekek a mindennapi életüket úgy élik meg, mintha egy nagy család részesei lennének. A kicsik beszoktatása, a szokások elsajátítása is hamarabban és gördülékenyebben zajlik. A nagyok empatikusabbá válnak, megtanulják, hogy a segítségnyújtás örömöt is jelenthet.

A program segítséget nyújt, a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátásában is, akiket óvodánkban már több éve integráltan nevelünk. Az ő fejlesztésükben a helyi Nevelési Tanácsadó kollégái nyújtanak segítséget.

Mesevár Óvoda

Címe: 2230 Gyömrő, Kossuth Ferenc u. 24.
Telefonszáma: +36 29 331 443
Faxszáma: +36 29 331 443
E-mail címe:
Honlap címe: www.mesevarovoda.eoldal.hu
Óvodavezető: Szabó Judit
Óvodavezető-helyettes: Mihalik Márta
Ügyfélfogadási idő: csütörtök 9.00-12.00
Nyitvatartási idő: H-P: 6.00-17.30
Kapcsolattartó személy: Szabó Judit óvodavezető

Az intézmény bemutatása:

Gyömrő Város Önkormányzatának Mesevár Óvodája a Kossuth F. u. 24. sz. alatt található, igen frekventált helyen, közel a vasútállomáshoz, buszmegállóhoz, bölcsődéhez, iskolához és a központhoz. Óvodánk 1952-ben épült, azóta többször lett bővítve, felújítva. Jelenleg hat csoporttal működünk, férőhelyünk maximált létszáma 175 fő. A gyermekekkel szakképzett óvodapedagógusok és dajkák foglalkoznak teljes nyitvatartási időben, reggel 6 órától délután 17.30 óráig. Fontos és kiemelt feladatnak tartjuk, hogy gyermekek és szülők szívesen járjanak óvodánkba, a gyermekek fejlettsége az óvodás kor végére megfeleljen az iskolai követelményeknek. Pedagógiai programunk tevékenységközpontú, mely jól illeszkedik az óvodáskor sajátosságaihoz. A gyermekeknek játékba és tevékenységbe ágyazottan közvetítjük az ismereteket. Előtérbe helyezzük a gyermekek legfőbb tevékenységét, a játékot, a foglalkozásokat, kezdeményezéseket kötetlen formában valósítjuk meg. Ünnepeinket hagyományos formában tartjuk, hozzánk jön a Mikulás, minden csoportban van karácsonyfa és alatt játék, megünnepeljük az apák napját, anyák napját és külön van évzáróval egybekötött családi délután. Óvodánkhoz nagy parkosított udvar is tartozik, mely levegőzéshez, a gyermekek mozgásának fejlesztéséhez biztosít területet. A mindennapi tevékenységek mellett különböző programok is színesítik az ovisok életét: úszás, néptánc, drámapedagógia, játékos angol nyelvismerkedés, mozgáskoordinációs torna, ritmikus tánc, hittan. Előadóművészek havonta egyszer látogatnak el óvodánkba, játékos, vidám, zenés műsorokkal szórakoztatva a kicsiket. Mesevár a gyermekekért alapítványunk létrehozásával a gyermekek környezetét, használati tárgyait kívánjuk szépíteni.

Mesevár Óvoda Falusi Tagóvodája

Címe: 2230 Gyömrő, Dózsa György út 1.
Telefonszáma: +36 29 331 536
Faxszáma: +36 29 331 536
E-mail címe:
Honlap címe: www.mesevartagovi.gportal.hu
Igazgató neve: Szabó Judit
Ügyfélfogadási idő: minden szerdán 10.00-16.00
Egyéb vezetők: Gellérné Turos Angelika óvodavezető-helyettes
Ügyfélfogadási idő: H-P: 10.00-16.00
Nyitvatartási idő: H-P: 6.00-17.30
Kapcsolattartó személy: Szabó Judit, Gellérné Turos Angelika

Óvodánk elhelyezkedése:

Óvodánk épülete Gyömrő Város egyik legszebb részén, az "Ófaluban" az Artézi díszkút és a Tőzeges tó között helyezkedik el. Épületét környékünk építészeti gyöngyszemei veszik körül. Ha a hozzánk látogatók körbe tekintenek, láthatják az újonnan kialakított körforgalmat - mely jelentősen növelte a közlekedés biztonságát és csökkentette a forgalmat-, a két gyönyörű felújított műemléktemplomot, a domboldalon lévő kopjafás emlékművet, síremléket, a Kossuth szobrot, valamint a Teleki Kastély impozáns történelmi épülete is szinte karnyújtásnyira van tőlünk.

Csoportok összetétele:

Óvodánk jelenleg öt csoporttal működik. A "Micimackó", "Manócska", "Malacka" csoport összetétele vegyes életkorú (3-7 éves korú gyermekek). A "Méhecske", és "Mókus" csoportunk 2009 ill. most 2010 szeptemberében indult és osztatlan középső csoport. Fontos és kiemelt feladatuknak tartjuk, hogy a gyermekek és a szülők is szívesen járjanak óvodánkba, a gyermekek fejlettsége az óvodáskor végére megfeleljen az iskolai követelményeknek. Pedagógiai programunk tevékenységközpontú, mely jól illeszkedik az óvodáskor sajátosságaihoz. A gyermekeknek játékba és tevékenységbe ágyazottan közvetítjük az ismereteket. Előtérbe helyezzük a gyermekek legfőbb tevékenységét, a játékot, a foglalkozásokat, kezdeményezéseket kötetlen formában tartjuk. Nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapi mozgásra, igyekszünk minél több időt tölteni a szabadban. A mindennapi tevékenységek mellett különböző programok is színesítik óvodásaink életét. Előadóművészek, és más változatos programok tarkítják hétköznapjainkat.
Környezetünket igyekszünk minél igényesebben kialakítani, mindig az évszakokhoz és az ünnepekhez igazodva díszíteni. Esztétikusan berendezett, sok-sok játékkal felszerelt csoportszobáinkban, igyekszünk minél barátságosabb életteret biztosítani a kis óvodásaink számára. Szakképzett, többéves tapasztalattal rendelkező óvodapedagógusok és szakképzett dajkák várják gyermekeiket óvodánkban.

Bővebb információkért kérjük látogassák meg honlapunkat!

Arany Óvoda

Az óvoda hivatalos neve: Gyömrő Város Önkormányzatának Arany Óvodája
Rövidített elnevezése: Arany Óvoda
Címe: 2230 Gyömrő Arany János utca 28
Telefon, fax: 29 330 076
Óvodavezető: Lévai Zsuzsanna
Óvodavezető helyettes: Gönczyné Szabó Judit
Az intézmény fenntartója: Gyömrő Város Önkormányzata
Az óvoda nyitva tartása: H-P 6-17,30-ig
Ügyfélfogadási idő: keddi napon: 9-13 óráig
Kapcsolattartó: Lévai Zsuzsanna
Email címe: aranyovi@gyomro.hu
Honlap elérhetőség: www.topled.hu/aranyovi

Óvodánk 1928-ban két vegyes életkorú csoporttal kezdte meg működését.
Jelenleg 7 gyermekcsoport elhelyezésére, 183 kisgyermek nevelésére van lehetőség. Minden csoportunk saját csoportszobával, öltözővel, és mosdó helyiséggel rendelkezik.
Gyermekeink az Erzsébet telepről, a Petőfi telepről, és a Liget lakóparkból érkeznek.

Az intézmény saját költségvetéssel, részben önálló gazdálkodással működik. Működését a városi Önkormányzat hivatott ellenőrizni. Szakmai, pedagógiai tekintetben önálló.

Az óvodapedagógus közösséget 15 fő óvodapedagógus alkotja, élén a munkaközösség vezetővel, aki szakmai tanácsaival segíti az óvodapedagógusok munkáját.
Az óvodapedagógusok gondozási feladatait a 7 dajka munkája könnyíti.

Az óvodánk rendelkezik minősített helyi nevelési programmal, melyet nevelőtestületünk készített, és szakértő véleményezett. A program neve " De jó lenne." óvodai nevelési program. Megtekinthető a városi könyvtárban, az óvodában.
Programunk készítésénél igyekeztük figyelembe venni az óvodánk adottságait, lehetőségeinket, a szülők igényét.
A nevelési célok elérése érdekében programunk a kisgyermek természetes megnyilvánulási formáira, a mozgásra és a játékra épít.
Célunk: - a harmonikus, egészséges személyiség fejlesztés
- a sikeres iskolakezdéshez szükséges testi, szociális és értelmi érettség elérése.
A foglalkozások szervezése mikro csoportban, mindenkor a gyermekek életkori és egyéni sajátosságainak figyelembevételével történnek.
Alapító Okiratunknak megfelelően felvállaljuk, a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelését, fejlesztését.
Bejáró / külső körzetből, a közeli településről / óvodánkat választó gyermekeket is felveszünk, amennyiben rendelkezünk szabad férőhellyel.

Nevelő munkánkat a városi Nevelési Tanácsadó Szakmai Szolgálata segíti, a rászoruló gyermekeink fejlesztése érdekében.
- heti 2 alkalommal történő logopédiai foglalkozás
- heti 2 alkalommal fejlesztő pedagógiai foglalkozás folyik
- szükség szerint pszichológiai tanácsadás vehető igénybe a Szakmai Szolgáltatónál
Óvodai programunk lehetőséget ad a gyermekcsoportok szervezésénél a tiszta és a vegyes életkorú csoportok alakítására is. Lehetőség szerint, azonban arra törekedünk, hogy gyermekcsoportjaink tiszta életkorú csoportok legyenek.

Az óvodai programunknak megfelelően gyermekeink fejlesztését a mozgáson és a játék szervezésén keresztül biztosítjuk.
Az udvari élet szervezésénél fontos szerepet kap az óvoda kerékpár készlete, amely több mint 10 gyermekkerékpárból és kismotorból áll. Az óvoda udvarán jó idő esetén gyermekeink óvodapedagógus felügyelete alatt kerékpározhatnak.

A csoportszobák kialakítása az eszközök biztosítása, a gyermekek igényeinek és korcsoportjának figyelembevételével történik. Itt kapnak helyt a finom motoros mozgás, a gondolkodás, és a készségfejlesztés eszközei is.

A gyermekek nevelése fejlesztése egyénre szabott fejlesztési terv szerint történik. A foglalkozások mikro / max. 6-12 fős / csoportokban kezdeményezés keretében történik.
A nevelőmunka ellenőrzése, értékelése a minőségbiztosítás az óvodavezető feladata.
Az óvodánk nevelési programjához szorosan kapcsolódik a fakultatív / szülők által finanszírozott / programjaink szervezése, melyet az igények felmérése után szervezünk meg.

Az intézmény működését segíti az ARANY alapítvány, amelynek alapítója Bognár Mihályné nyugalmazott óvodavezető.
Az alapítvány nyitott, számlaszámán jelenik meg. Pl. az ADÓ 1%-nak utalása és az SZ.M. szervezésében pénzbeli támogatás.

Játékkuckó Alapítványi Óvoda

OM azonosítója: 201346
Címe: 2230 Gyömrő, Andrássy u. 17.
Honlap címe: www.jatekovi.hu
Intézmény vezető: Orbán Károlyné

Az intézmény bemutatása:

2009. szeptember 1-től működik.

Menü

Ajánlott oldalak

Egyéb ajánlott oldalak