Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
KEHOP-2.2.2-15-2017-00129
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hнrek » Közétkeztetés biztosítása a zárva tartás alatt

Közétkeztetés biztosítása a zárva tartás alatt

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a Magyarország Kormánya által tegnap bejelentett nevelési/oktatási intézmények március 8-i zárása, az ezzel járó szervezési feladatok volumene, az adategyeztetés és lebonyolítás időigényessége miatt a közétkeztetést március 10-től, vagyis jövő hét szerdától áll módunkban biztosítani a következők szerint:


Pillanatnyilag a Monori Tankerületi Központ és a 17/2021. (III.5.) EMMI határozat ismeretében az 556/2020 (XII.4.) Korm.rendelet 4 pontja alapján a “2020 márciusában bevezetett digitális munkarendben alkalmazott gyakorlatnak megfelelÅ‘en” intézkedünk, vagyis az ingyenes és kedvezményes étkeztetésben résztvevÅ‘ gyermekek számára készítjük elÅ‘ az ellátást:


556/2020 (XII.4.) Korm.rendelet 4.:

"4. A bölcsődében ellátott, valamint a köznevelési és szakképző intézményekben jogviszonnyal rendelkező gyermekek részére intézményi gyermekétkeztetés biztosítása a zárvatartás és a digitális oktatás időszakában

19. § (1) A települési önkormányzatoknak, illetve a köznevelési és szakképzÅ‘ intézmények nem állami fenntartóinak a szülÅ‘, más törvényes képviselÅ‘ kérelmére - elvitel vagy kiszállítás formájában - a Gyvt. 21/A. és 21/B. §-a szerinti, kiemelten az ingyenes és kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést kell biztosítaniuk a bölcsÅ‘déket, a köznevelési és szakképzÅ‘ intézményeket érintÅ‘en elrendelt zárvatartás, digitális oktatás esetén.

(2) Ha a gyermek a lakóhelyétől eltérő településen jár bölcsődébe, illetve köznevelési vagy szakképző intézménybe, és annak zárva tartása alatt a szülő, más törvényes képviselő a gyermek számára az ingyenes vagy kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést igényli, akkor az ingyenes vagy kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést a gyermek lakóhelye szerinti települési önkormányzat biztosítja, a nem ingyenes vagy kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést biztosíthatja."

A részletekről a jövő hét elején tudunk tájékoztatást adni, kérjük, figyeljék az önkormányzati felületeket és a nevelési/oktatási intézmények platformjait.

Ez a rendkívüli helyzet számunkra is számos nyitott kérdést és koordinációs nehézséget jelent, ennek ellenére igyekszünk minél hamarabb megszervezni az ellátást (jelen állás szerint) a kedvezményezett gyermekek számára. Természetesen amennyiben Magyarország Kormánya a kiadott rendeletében másképp rendelkezik, úgy annak megfelelően fogjuk az ellátást biztosítani.

 

Köszönjük a megértésüket és a türelmüket!

Tisztelettel:
Gyömrő Város Önkormányzata
  

Hauser Antal, 2021-03-05 12:51:54

« elÑ…zÑ… kцvetkezÑ… »