Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
KEHOP-2.2.2-15-2017-00129
Itt vagy: regi.gyomro.hu » Belterületi utak felújítása Gyömrőn

Belterületi utak felújítása Gyömrőn

 Belterületi utak felújítása Gyömrőn

Kedvezményezett neve Gyömrő Város Önkormányzata

Projekt rövid címe

Belterületi utak felújítása Gyömrőn

A támogatás összege
141,60 MILLIÓ FORINT

A projekt azonosítószáma
PM_ONKORMUT_2018/74


A támogatás forrása:
Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:
2019. 07. 01.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:
2019. 09. 30.

Projekt bemutatása:
Gyömrő Város Önkormányzatának a „Az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén (PM_ONKORMUT_2018)” című pályázati kiírásra benyújtott pályázatát a pénzügyminiszter 2018. november 5-én hozott döntése alapján több mint 141 millió forintos támogatásban részesítette. A célzott pénzügyi támogatás a projekt 149,05 millió Ft-os elszámolható költségének 95%-át fedezi.
A projekt keretében a közintézmények és közszolgáltatások elérhetősége, megközelíthetősége szempontjából kiemelt szerepet betöltő Táncsics Mihály utca egy szakaszának és Nefelejcs utca teljes hosszának komplex fejlesztése valósul meg. A szilárd burkolatú utak 2.518 méteres felújítása mellet megvalósítani kívánt egyéb tevékenységeknek (járdaépítés, buszmegálló felújítás, napelemes sebességkorlátozásra figyelmeztető berendezés elhelyezése, kerékpártámaszok kihelyezése, faültetés) köszönhetően a munkába járás körülményei és a közszolgáltatások, közintézmények elérhetőségei is javulnak. A fejlesztés eredményeként a lakossági közlekedés biztonságosabbá válik, az utak nagyobb teherbírású borítása hosszú távú megoldást biztosít a jelenlegi problémák megoldására.
 

 

Felújítás előtt

   

Felújítás alatt

Felújítás után