Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
KEHOP-2.2.2-15-2017-00129
Itt vagy: regi.gyomro.hu » Épületenergetikai felújítások Gyömrő Város intézményein

Épületenergetikai felújítások Gyömrő Város intézményein

 

 

Projekt megnevezése:

Épületenergetikai felújítások Gyömrő Város intézményein a KEHOP-5.2.9-16 pályázati konstrukció keretében

 

Projekt azonosító száma:

KEHOP-5.2.9-16-2016-00018

 

Kedvezményezett:

Gyömrő Város Önkormányzata

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

247 631 321Ft

 

A finanszírozás típusa:

Kohéziós Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. április 10.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2017. november 30.

 

Projekt bemutatása:

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK GYÖMRŐ VÁROS TÖBB ÉPÜLETÉT

Gyömrő Város önkormányzati tulajdonú épületeinek épületenergetikai korszerűsítésére több mint 247 millió forintos európai uniós támogatást nyert. A Kohéziós Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

A projekt megvalósulása során a Weöres Sándor Általános Iskola központi épülete és alsó tagozatának Csokonai utcai épülete, valamint a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola épülete kerül korszerűsítésre. A 247,6millió forintos beruházásnak köszönhetően Gyömrő Város Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A Támogatási szerződés aláírásra került, a munkaterület átadása is megtörtént.A kivitelezéssel november végérevégeznek a szakemberek,így már év végétől az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel fog gazdagodni a Város.

A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése, így ennek érdekében a pályázat keretében az épületekben a külső nyílászárók korszerű műanyag nyílászárókra történő cseréje, valamint utólagos homlokzati és födém szigetelése valósul meg. Továbbá, a pályázattal érintett intézményekben napelemes rendszer kerül kiépítésre.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.

Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetőena létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

Gyömrő Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a vagyonkezelésébenlévő épületekben a lehető legmagasabb szintű energetikai korszerűsítést hajtsa végre, ezáltal biztosítva a hosszú távú hatékony fenntartást, továbbá olyan energetikai fejlesztést hajtson végre az épületeken, amelyek a beruházás mértékének megfelelően valóban képes növelni az épület energia felhasználásának hatékonyságát, ezáltal csökkenteni a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat.

 

A projekt képekben