Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
KEHOP-2.2.2-15-2017-00129
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hнrek » GyömrÅ‘ Város Önkormányzat tájékoztatója a 2021.03.10-tÅ‘l megszervezett étkeztetésrÅ‘l

Gyömrő Város Önkormányzat tájékoztatója a 2021.03.10-től megszervezett étkeztetésről

A 2021. március 5-én közzétettek alapján tájékoztatjuk az érintett szülÅ‘ket, családokat a veszélyhelyzetben megjelent és hatályos – az 556/2020. (XII.04.) - kormányrendelet (továbbiakban Kormányrendelet) alapján megszervezésre kerülÅ‘, szociálisan rászorulók* részére biztosított gyermekétkeztetésérÅ‘l:
- Az étkeztetés a szülő, más törvényes képviselő kérelmére (írásbeli kérelem szükséges, mely lehet email üzenet is) biztosítható;
- Ha a gyermek a lakóhelyétől eltérő településen jár köznevelési vagy szakképző intézménybe, és annak zárva tartása alatt a szülő, más törvényes képviselő a gyermek számára az ingyenes vagy kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést igényli, akkor az ingyenes vagy kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést a gyermek lakóhelye szerinti települési önkormányzat biztosítja.


- A kérelem leadása:
o amennyiben a gyermek iskoláskorú, akkor az etkezes@gyomro.hu e-mail címen;
o amennyiben óvodás korú, akkor a lakóhely szerinti székhely óvodában (bobita@gyomro.hu; mesevar@gyomro.hu) e-címen igényelheti az ellátást.


A Kormányrendelet alapján a veszélyhelyzet alatti étkeztetés napi egyszeri meleg ételt foglal magában, mely településünkön osztópontokon, elvitel formájában biztosított.
Az osztópontokon az egytálételt lecsomagolt formában készítjük elő az igényelt napokon, amely a következők szerint vehető át:
Az óvodákban: 11:00- és 13:00 óra között, abban az intézményben és telephelyen, ahová a gyermek óvodába jár,
Kivétel:
A Fejlesztő iskolások a Halászkert étteremben
A Tündérsziget óvodásai a Mesevár Óvodában
A Kastélydomb óvodába járók a Varázskert Óvodában

Az iskolákban: 12:00 és 14:00 óra között abban az intézményben, és azon a telephelyen, ahová a gyermek iskolába jár.
Jogosultak köre: azok a rászoruló családok, gyermekek, akik NEM IGÉNYLIK az intézményi ügyeletet, azaz a veszélyhelyzetben az otthonukban tartózkodnak.


Annak megszervezése, hogy minden kisgyermek ebédje a megfelelő tartalommal és megfelelő helyre érkezzen meg, nem kevés munkát és logisztikát igényel az ebben résztvevő kollégáktól, ezért a minden igyekezetünk ellenére esetlegesen felmerülő problémák miatt türelmüket és megértésüket kérjük!


Igyekszünk összehangolni az ételek koordinációját abból a szempontból is, hogy a többgyermekes családoknak ne kelljen több intézmény osztópontjára ellátogatni. Szeretnénk lehetővé tenni számukra, hogy egy adott osztóponton tudják átvenni az összes ételt.


Tekintettel arra, hogy az összehangoláshoz szükséges információval nem rendelkezünk, ennek a kidolgozásához további türelmet kérünk, igyekszünk a következő hét elejére kidolgozni a mindenki számára elfogadható és kényelmes megoldást.
Ahhoz, hogy az érintett családoknak segíteni tudjunk abban, hogy a különböző intézménybe járó gyermekek ebédje ugyanarra a helyre érkezzen, az Önök segítségére van szükségünk:
Kérjük, hogy az ellátás igénylésekor MINDEN ESETBEN adják meg a testvérek nevét, iskoláját/óvodáját és osztályát/csoportját is.


Felhívjuk a figyelmet arra, hogy továbbra is minden érintett intézményben (ahol a gyermeknek egyébként jogviszonya van) az általános és szokásos módon kell jelezni az étkeztetésre vonatkozó igényüket, mert az szolgáltatás/étel megrendelése és kifizetése az adott gyermeket ellátó intézménynek a kötelezettsége:
Az iskolásokét Darázsné János Gabriella részére az etkezes@gyomro.hu e-mail címen, az óvodásokét az óvodákban.
A rászorulók azon köre, akik igénylik gyermekeik részére az intézményi ügyeletet, mert a 111/2021. (III.06.) Kormányrendelet alapján jogosultak arra (2.§ .. tekintettel arra, hogy a járvány az oktatási intézményekben is terjed - felkéri a szülÅ‘ket, hogy a…. gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben vegyék igénybe.), természetesen változatlanul, a normál ügyvitel és eljárási rend alapján tehetik meg azt.

 


Kelt: Gyömrő, 2021. március 5.

Tisztelettel:

Gyömrő Város Önkormányzata


*szociálisan rászorulók: a fogalom a gyermekek védelmérÅ‘l szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/B. §- ában meghatározottak szerint értendÅ‘.
  

Hauser Antal, 2021-03-09 19:10:53

« elÑ…zÑ… kцvetkezÑ… »