Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
KEHOP-2.2.2-15-2017-00129
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hнrek » TÁJÉKOZTATÁS A VÁROSI RENDEZVÉNYEKRŐL

TÁJÉKOZTATÁS A VÁROSI RENDEZVÉNYEKRŐL

Sajnálatos módon a tavaly márciusban meghirdetett veszélyhelyzet óta nem, vagy csak alig voltak rendezvények országszerte. Ezek hiányát mindannyian érezzük, de egyúttal azt a felelősséget is, mely minden szervezőt terhel a jelenlegi helyzetben.

Városunkban több nagy rendezvény is ezres nagyságrendben vonzza a látogatókat. A mai napon éppen aktuális kormányzati szabályozás szerint szabadtéri rendezvényen maximum 500 fő vehet részt, míg zárt térben védettségi igazolvány kötelező. Mindezek jelentősen megnehezítik, egyes esetekben lehetetlenné is teszik a nagyobb rendezvények megtartását.

A Gyereknapot hosszú évek óta a Gyömrő 2000 Kör szervezte. Vezetőjük már a januári programegyeztetés során jelezte: az idei évben nem kívánják megszervezni az eseményt, mint ahogy a tavaszi főzőversenyt sem. Önkormányzatunk nem tudja, és nem is akarja átvenni mások rendezvényeit, ezt korábban több helyen is elmondtuk. Természetesen a gyereknap az egyik leginkább kiemelkedő rendezvénye városunknak, de a jelenlegi szabályozás szerint gyakorlatilag nem lehet biztonságosan megtartani. Senki nem tudja garantálni, hogy nem lesznek többen ötszáznál, mint ahogy az is megvalósíthatatlan, hogy a megszokott módon helyszínként funkcionáló városközpontot lekordonozzuk, és csak 500 gyereket engedjünk be egyszerre. Mindezek tükrében sajnos az idei gyereknapi rendezvény elmarad!

A nyarat általában a Romantika Ünnep nyitja június végén. A Jó Itt Élni! Közösség által szervezett háromnapos rendezvényre az utolsó pillanatig készültek, a napokban megjelenő Gyömrő magazinban a programokat is olvashatják. Időközben azonban változtak a szabályok, így ezek tekintetében is sajnos változások várhatóak. Ezekről néhány napon belül a szervezők tájékoztatást fognak adni.

Önkormányzatunk készül a saját szervezésben megvalósuló augusztus 20-i ünnepségre, hiszen idén ünnepeljük várossá avatásunk 20-ik évfordulóját. Egyelőre nem tudható, hogy éppen akkor milyen szabályozásoknak kell majd megfelelni, de a várható programokról időben tájékoztatást fogunk adni.

Hivatalos tájékoztatást eddig nem kaptunk, de a dolgok jelen állása szerint idén sem rendezik meg a nyárzárónak is tekinthető Lecsófesztivált.

Az őszi időszakra vonatkozóan (GyömrőTök, stb.) még nem született döntés. Amennyiben a járványügyi szabályozások engedik, lesznek szabadtéri programok.

Bízunk benne, hogy 2022-ben már csak rossz emlék lesz a vírus, és végre visszatérhet városunkba (is) a megszokott nyüzsgő élet, a sokszínű programok.  

Hauser Antal, 2021-05-28 09:11:17

« elхzх kцvetkezх »