Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
KEHOP-2.2.2-15-2017-00129
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hнrek » Testületi üléssel indult a hét

Testületi üléssel indult a hét

Ma reggel rendkívüli ülést tartott önkormányzatunk képviselő-testülete. Első napirendi pontként egy új külső bizottsági tag eskütételére került sor: Kis-Szótér Andrea az Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági bizottság külsős tagjaként dolgozik a jövőben.

A megjelent képviselők zárt ülés keretében döntöttek a 2021. augusztus 20-án átadandó kitüntető címek adományozásáról is, majd elfogadták a Városüzemeltető Kft. 2020. évi beszámolóját.


Az ülés végén két jelentÅ‘sebb témában kellett döntést hozni. Ezek egyike, hogy az önkormányzat saját tulajdonába veszi át az ún. „Albert-falva” lakótömb utcáit. Az ülésen elhangzott, mindez kényszermegoldás, mert a beruházó cég kötelessége lett volna az utak szilárd burkolattal történÅ‘ kivitelezése, ami nem történt meg. (Több egyéb hiányosság, szabálytalanság mellett). Gyenes Levente polgármester elmondta: tisztában vannak vele, hogy a késÅ‘bbiekben jelentÅ‘s terheket ró majd az önkormányzatra a tulajdonjog átvétele, azonban most lesz lehetÅ‘ség pályázati forráshoz jutni az ilyen jellegű utak szilárd burkolattal való ellátására. A polgármester kiemelte: az ott élÅ‘ lakosok érdekében hozzák meg a döntést, vállalva annak további költségeit.


Utolsó napirendi pontként területcserérÅ‘l is határozott a testület. Ennek célja - igazodva a városvezetés korábbi döntéseihez – hogy csökkenjen a beépíthetÅ‘ területek nagysága, és ne folytatódjon a túlzott ingatlan, ezzel párhuzamosan pedig a lakosságszám növekedése. A csere kertében csökken a beépíthetÅ‘ területek mértéke a Liget lakópark környéki területeken, párhuzamosan viszont növekedni fog az ipari terület mérete a város ÃœllÅ‘ felÅ‘li végében.
  

Hauser Antal, 2021-07-26 08:55:48

« elÑ…zÑ… kцvetkezÑ… »