Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
KEHOP-2.2.2-15-2017-00129
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hнrek » Szombaton ingyenes PSA-szűrés férfiaknak

Szombaton ingyenes PSA-szűrés férfiaknak

A prosztatarák a férfiak halálozási statisztikájában kiemelt helyet foglal el. Mindez megelőzhető lenne rendszeresen szűrővizsgálatokkal. Most szombaton ingyenes PSA szűrést biztosít Gyömrő város önkormányzata, 14 és 17 óra között a régi sportpályánál található korábbi sportszékházban. A szűrés során az ujjbegyből 2-3 csepp vér formájában nyert PSA-t vizsgálják, ami előzetes eredményt ad. Az eredmény ezután hozzávetőlegesen 15 perc elteltével kimutatható, amelyet a pácienssel négyszemközt közölnek. A PSA-mérés tehát nem egyenlő a diagnózis megállapításával, azonban annak nagyon fontos előlépcsője. Amennyiben szükséges és igény van rá, segítenek a további orvosi lépésekben is. A PSA-vizsgálat nem igényel egyéb fizikai (pl. tapintásos) vizsgálatot.

A szűrÅ‘programot a MentsManust Mozgalom bonyolítja le, egy közös rögbi sport és családi nappal egybekötve a Fekete Oroszlánok Rögbi Akadémiàval.

A sportnapon nemtől és kortól függetlenül várják az érdeklődőket a városközpontban található rögbi pályán, ahol kipróbálhatják ezt az angolszász sportot 14 és 17óra között.
 

Hauser Antal, 2021-11-25 14:18:33

« elÑ…zÑ… kцvetkezÑ… »