Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
KEHOP-2.2.2-15-2017-00129
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hнrek » Újabb valótlan állítások -reakció a Gyömrői hírhatáron megjelentekre

Újabb valótlan állítások -reakció a Gyömrői hírhatáron megjelentekre

Az elmúlt napokban - közel másfél éves némaság után - ismét önkormányzatunk lejáratásába kezdett a gyömrői hírhatár nevű oldal.

 

Két olyan cikk is megjelent, melyek bűncselekmények elkövetését, valamint nagyívű nyomozások lefolytatását sugallják.

 

Önkormányzatunk kénytelen az alábbiakban a megjelent állításokra reagálni.

Az elmúlt hónapokban a portál főszerkesztője, Hódi Richárd számos közérdekű adatigényléssel fordult hozzánk. Szerződések, egyéb hivatalos iratok megküldését kérte. Ezeket a jogszabályokban foglaltak szerint önkormányzatunk teljesítette.

Érdekes módon épp azokban az ügyekben feltételez rendőrségi eljárásokat, melyek kapcsán iratokat kért tőlünk.

 

Az első megjelent cikk egy iroda bérleti díjával foglalkozik.

 

Az S.K. General Kft. 2018. május 31-án (az előző városvezetés alatt) vette bérbe az egyik irodát az inkubátorházban. Mivel akkor még érvényes EU-s projektként funkcionált, mint minden bérlő, így ők is jelképes, 1euró/hó áron bérelhették. Mivel az első tervek szerint az inkubátorházban lett volna az új könyvtár, ezért döntés született az épület kiürítéséről. Ekkor mehetett át a korábbi városvezetés által megadott szerződéses feltételekkel a KIOSZ épületbe. Itt addig maradtak, míg meg nem kezdtük az épület felújítását gyerekorvosi rendelőnek. Ismét visszamentek az inkubátorházba, és itt egészen 2021. 02. 28-ig a még a korábbi érában kötött 4.000 forintos díjat fizették. Miután lejárt a szerződésük, maradni akartak, így azóta piaci alapon, havi 93.000 Ft + Áfa bérleti díjat fizetnek.

 

Ebben az ügyben a pénzügyi irodavezetőnket tanúként hallgatta meg a rendőrség, amit követően jelezték: megszüntetik a nyomozást, tekintve hogy semmilyen bűncselekmény nem történt. Az is egyértelművé vált, hogy a feljelentő személye megegyezik a gyömrői hírhatár főszerkesztőjével, így a cikkek írójának személyével.

 


A második cikk a Daráló Aprító Kft. telekvásárlása ügyében született.

 

Ennek során önkormányzatunk telekkel fizetett a cég által végzett munkáért. A hírhatár állításával szemben nincs aránytalanság: a 2.500.000 Ft értékű munkáért cserébe egy főkönyv szerint 2.495.000 Ft értékű telekkel fizettünk. Az érintett telek természetben a szennyvíztisztító telep mellett található, ami érzékelteti annak értéket is. Ebben az ügyben sincs érdemi nyomozás.

 

Okulva az eddigiekből, egy harmadik "szenzációs" cikkre is számítunk, mely a Kastélydomb óvoda bővítéséről szól majd.

Itt a kivitelező vállalkozó a kastélydombra vonatkozó fejlesztési hozzájárulás fejében végezte el a munkálatokat. Úgy tudjuk, Hódi úr ebben az esetben is feljelentést tett, de már az általa beküldött (tőlünk kikért) dokumentumok alapján megszüntették a nyomozást.


Összességében nyilvánvaló, hogy a hírhatár főszerkesztője Hódi Richárd teszi a feljelentéseket, miután nagy mennyiségű közérdekű adatigényléssel élt felénk. Az ügyeket szenzációként tálalva osztja meg az oldalán, kihagyva azokat a tényeket, amik miatt aztán ezek az ügyek mind elhalnak, a rendőrség a nyomozásokat megszünteti.

 

Minden cikkben utal a Jó itt élni! Közösség képviselőinek érintettségére, felelősségére, bármiféle bizonyíték nélkül. Legutóbb azt is írta, megkeresik a képviselőket, hogy reagáljanak az írásokra. Ezidáig senkit nem keresett meg.

 

Önkormányzatunk a sárdobálásban nem kíván részt venni, de a fenti tényekre való tekintettel a szükseges jogi lépéseket a főszerkesztővel és a a kiadóval szemben is megtesszük.
 

Hauser Antal, 2022-02-21 10:26:34

« elхzх kцvetkezх »