Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
KEHOP-2.2.2-15-2017-00129
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hнrek » ÖNKORMÁNYZATI INTÉZKEDÉSEK A MENEKÜLTHULLÁM KAPCSÁN

ÖNKORMÁNYZATI INTÉZKEDÉSEK A MENEKÜLTHULLÁM KAPCSÁN

Az ukrajnai háborús események miatt jelentős menekülthullám érte el Magyarországot. Városunkban is számos helyen zajlik gyűjtés az érkezők megsegítésére, valamint több család is fogadott be kárpátaljai menekülteket.
Rajtuk kívül a katasztrófavédelem döntése nyomán 27 fő, Ukrajnából elmenekült afrikai diákot szállásoltak el ideiglenesen a Bagoly fogadóban.


Városunkban befogadóhelyként a Hankó István Művészeti Központ van kijelölve, ezzel kapcsolatosan a katasztrófavédelem a napokban már egyeztetett önkormányzatunkkal, hogy szükség esetén milyen módon tudjuk ezt biztosítani.
Jelenleg nincs arról szó, hogy nagy számban, államilag szervezetten érkeznének menekültek városunkba, de a helyzet súlyosbodásával ez változhat, így a fentiekre való tekintettel ma megbeszélés zajlott városunk polgárvédelmi referensének vezetésével, a város- és hivatalvezetés, valamint a szükséges szakterületek vezetőinek a részvételével.


A cél az, hogy felkészültek legyünk arra az esetre, ha a befogadóhelyet meg kell nyitni. A mai döntések nyomán mostantól 24 órás készültségben állnak az érintettek, egyúttal az menekültek azonnali ellátáshoz szükséges alapvető eszközök, és élelmiszerek is a befogadóhelyre kerülnek.


Bízunk benne, hogy minél hamarabb véget ér a háború, és mindenki visszatérhet az otthonába, de városunk felkészült arra, hogy szükség esetén a lehető legemberségesebb körülményeket biztosítsa a rászorulóknak.
  

Hauser Antal, 2022-03-04 12:16:56

« elхzх kцvetkezх »