Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
KEHOP-2.2.2-15-2017-00129
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hнrek » Hamarosan bevezetésre kerül az E-menza

Hamarosan bevezetésre kerül az E-menza

2022. szeptemberétől bevezetésre kerül egy új iskolai étkeztetési rendszer, az E-menza. Ennek segítségével az iskolai étkezés megrendelése, elszámolása és teljes körű adminisztrációja a szülők által elektronikus felületen, interneten keresztül végezhető el.

A rendszer kialakítása folyamatban van. Az iskoláktól beérkezett Nyilatkozatok adatai alapján a szülőknek egy kódot küldünk, azzal tudják gyermeküket regisztrálni, melynek határideje 2022. július 31.

Az E-menza rendszer előre fizetésen alapul, tehát a következő tanév első befizetése 2022. augusztusában lesz. Pontos időpontról később küldünk tájékoztatást.

 

Hogyan néz ki a rendszer?

Az E-menza rendszer egy internet-alapú megoldással köti össze a közétkeztetés összes szereplőjét. Az iskolák és a fenntartó egyaránt naprakészen követni tudja a megrendeléseket és a lemondásokat, így azok pontossá és áttekinthetővé válnak.

  • A szülő egy webes felületen vagy applikáción keresztül intézheti az étkezések megrendelését és lemondását (a lemondott étkezések ellenértékét a rendszer automatikusan jóváírja), ellenőrizheti számláit, az igénybe vett étkezéseket; egy helyen megtalálja több gyermek esetén is. Bármikor figyelemmel követheti az étlapot, ételallergia információkat. A befizetés banki átutalással, bankkártyás fizetéssel és készpénzzel lehetséges.
  • Az alsós gyermekeknek csoport kártya, a felsősöknek egyéni kártyájuk lesz, és csak ezzel vehetik igénybe az étkezést.
  • Az iskola konyhája egy online felületen látja a megrendelt és lemondott adagszámokat. A gyerekek kihelyezett leolvasóhoz érintik a menzakártyájukat, így kerül rögzítésre az igénybevétel.
  • A fenntartó/üzemeltető pontos statisztikát lát az étkezésről, mely az elszámolás alapját képezi mind a közétkeztető cég, mind a szülők felé.

Az alábbi linken egy E-menza bemutató videó is megtekinthető.

https://www.youtube.com/watch?v=Eop8mu-LIos

Bori Donatella, 2022-06-02 14:23:30

« elхzх kцvetkezх »