Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
KEHOP-2.2.2-15-2017-00129
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hнrek » Harmadfokú hÅ‘ségriasztás péntek éjfélig

Harmadfokú hőségriasztás péntek éjfélig

Harmadfokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását figyelembe véve 2022. augusztus 17. (szerda) 00.00 órától 2022. augusztus 19. (péntek) 24.00 óráig.

A nagy hőség megviseli az emberi szerveztet ezért kérünk mindenkit, hogy fokozottan figyeljenek oda magukra és a környezetükben lévőkre is.

A melegben nagyon fontos a folyamatos folyadékbevitel!

A déli órákban kérünk mindenkit, aki vízparton van, hogy kerülje az erős napsugárzást. Használjanak magas faktorszámú naptejet, és hűtsék le magukat mielőtt a vízbe mennek!

Fejfedő használata javasolt a leégés és napszúrás ellen!

Kérjük az autóval közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek az utakon, hiszen a nagy meleg könnyen fáradságot és koncentrációvesztést okozhat!

A nagy hőségben kiskedvenceikről se feledkezzenek meg! Biztosítsanak számukra folyamatosan folyadékot és árnyékos helyet!
Sose hagyjanak gyermeket, állatot tűző napon parkoló autóban! Ilyen időben akár 70 Celsius-fok fölé is emelkedhet az autó belső hőmérséklete. Ha napon álló autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot látnak, azonnal hívják a 112-es segélyhívószámot!

Továbbá, az országban továbbra is tűzgyújtási tilalom van! Tilos tüzet rakni erdőben és azok kétszáz méteres körzetében!

Gyömrő Város Önkormányzata a rendelkezésére álló klimatizált közintézményekben lehetőséget biztosít a lakosok számára, hogy a napközbeni forróság idején ott tartózkodhassanak. Hétköznap 8 és 16 óra között (valamint az egyéni nyitvatartási időben ettől eltérően is) az alábbi intézmények várják a hűsölni vágyókat:

  • Hankó István Művészeti Központ (Aula)
  • Városi Könyvtár
  • GyömrÅ‘ és Környéke Szociális Szolgáltató Központ (IdÅ‘sek Klubja, Szent István út 75.)

  

Bori Donatella, 2022-08-17 14:54:01

« elÑ…zÑ… kцvetkezÑ… »