Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
KEHOP-2.2.2-15-2017-00129
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hнrek » Átadták a Gyömrői Református Óvodát

Átadták a Gyömrői Református Óvodát

Bár a gyermekek már két hete birtokba vették, hivatalosan szombaton délután adták át a Gyömrői Református Óvodát. A Magyarországi Református Egyház óvodafejlesztési programja keretében finanszírozott beruházás összesen 898 millió forintba került, ezen felül további 21 millió forintot költöttek az épület berendezésére.

Gyömrő Város Önkormányzata kétféle módon is támogatta az óvoda megvalósulását:
2019-ben ingyenes adtunk át telket az egyház részére a Liget lakóparkban a fejlesztéshez, míg 2022-ben 6.8 millió forintos támogatást nyújtottunk, melynek jelentős részét eszközbeszerzésre fordították.


A négy csoportszobás óvodába összesen 104 gyermek jár, jelentős részük gyömrői. Mindez nagy terhet vesz le az önkormányzati intézményhálózatról.

 

Az átadó ünnepségen részt vett Balog Zoltán püspök, a Magyar Református Egyház Zsinata lelkészi elnöke, Takaró András esperes, Dr. Fürjes Zoltán egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, valamint Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő. Önkormányzatunkat Gyenes Levente polgármester képviselte az ünnepségen, aki beszédében kiemelte Csűrös András lelkipásztor, valamint az általa vezetett Gyömrői Egyházközség munkáját az óvoda megvalósulása kapcsán.


Gyenes Levente úgy fogalmazott: „az ide járó gyermekek életében is egészen biztosan meghatározó, sziklaszilárd bázis lesz a református óvoda. Egy olyan alap, ahol egymás szeretete, elfogadása, a gondoskodás határozza majd meg az értékrendjüket. Isten tisztelete, a vallásos lét megismerése erős szellemi táptalajt képezve végig kíséri majd őket egész életük során. Olyan alapvető és vitális értékek ezek, amelyek nagy kincsnek számítanak manapság. És miért másért is dolgoznánk, ha nem ezért: legdrágább kincseinkért, a jövő zálogaiért, a gyermekekért.”


Gyömrő Város Önkormányzata ezúton is gratulál és köszöni a munkáját mindenkinek, aki részt vett a Református óvoda megálmodásában majd megépítésében!


A Gyömrői Egyházközségnek, Csűrös Andrásnak, Bolgár Zsuzsanna óvodavezetőnek, valamint az óvoda minden dolgozójának eredményes, sikeres, örömteli munkát kívánunk
  

Hauser Antal, 2022-09-12 09:08:50

« elхzх kцvetkezх »