Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
KEHOP-2.2.2-15-2017-00129
Itt vagy: www.gyomro.hu » Hнrek » Év végére elkészül az Egészségház "B" épületének felújítása

Év végére elkészül az Egészségház "B" épületének felújítása

Szerda délután a városházán tartott egyeztetést a Gyömrői Járóbeteg Szakellátó helyzetéről a városvezetés, valamint a Bajcsy-Zsilinszky Kórház vezetői és az Egészséges Budapestért Program képviselői. Tóth János és Török Réka alpolgármesterek tolmácsolták azokat a lakossági panaszokat, melyek az Egészségház működésével kapcsolatosan érkeztek. Ezek döntő többsége a kevés szakrendelést, és a még kevesebb rendelési időt takarta, ami hosszú várólistákat is eredményez. Mindezt szakmai oldalról is megerősítette Dr. Török Gábor háziorvos, aki kifejtette: meglátása szerint a gyömrői egészségház alig működik, sok esetben már meg sem próbálnak oda beteget beutalni.

Az egyeztetésen részt vett a fenntartó Bajcsy-Zsilinszky Kórház nemrég kinevezett főigazgatója is. Dr. Óváry Csaba elmondta, az elmúlt másfél hónapban azon dolgoztak, hogy az általuk is ismert szakemberhiányra megoldást találjanak. Kiemelte: januártól változni fog a finanszírozási rendszer, így azt követően van rá esély, hogy javuljon a jelenlegi helyzet. Azonban addig is a kórházban, illetve a hozzá tartozó négy szakrendelőben rendelkezésre álló szakemberek forgatásával próbálnak javítani az ellátás színvonalán, valamint normalizálni szeretnék a rendelési időket is.

A megbeszélésen szóba került az egészségház felújítás alatt lévÅ‘ „B” épületének kérdése is. Jó hír, hogy a műszaki átadás-átvétel tervezett idÅ‘pontja november 15-e, így jó eséllyel az év végén, a jövÅ‘ év elején birtokba vehetik a betegek a teljesen megújult épületrészt, ezzel pedig befejezÅ‘dik a GyömrÅ‘i SzakrendelÅ‘ teljes felújítása.  

Bori Donatella, 2022-09-29 09:26:20

« elÑ…zÑ… kцvetkezÑ… »