Gyömrő Története Fontos Telefonszámok Elektronikus Ügyintézés Pályázatok Tófürdő
Ajánlott oldalaink:
Egyéb ajánlott oldalak:
KEHOP-2.2.2-15-2017-00129
Itt vagy: www.gyomro.hu » Könyvtár

Városi Könyvtár

Intézmény neve: Hankó István Művészeti Központ Gyömrő Városi Könyvtár
Címe: 2230 Gyömrő, Táncsics M. út 43.
Telefonszáma: +36 29 331 174
Honlap: www.gyomrovarosikonyvtar.mozellosite.com
E-mail címe: gyomro.konyvtar@gmail.com
Nyitva tartás:
Átmenetileg zárva
Gyűjteményünket minden magyar ill. külföldi állampolgár helyben használhatja és az általános tájékoztatás keretében felvilágosítást kérhet a könyvtár szolgáltatásairól. Ezen alapszolgáltatások ingyenesek. További szolgáltatásaink a könyvtárba történő beiratkozással vagy térítéssel vehetők igénybe. A beiratkozás a kölcsönző pultnál történik. A beiratkozáshoz szükséges egy személyi igazolvány, lakcímkártya, illetve a kedvezményt igazoló dokumentum (pl. diákigazolvány), és 16 éven aluli gyerekek esetében szülői kezességvállalás, jótállás.
Díjszabásunk:

                                                 

                                                 

*50%-os kedvezményben részesülnek érvényes diákigazolvánnyal rendelkező 16 éven felüli tanulók, nappalis főiskolai, egyetemi hallgatók, 70 év alatti nyugdíjasok, jövedelempótló támogatásban részesülők, GYED-en, GYES-en lévő kismamák.

*Mentesek a beiratkozási díj alól: 70 éven felüliek, 16 éven aluliak, nagycsaládosok (nagycsaládosnak az számít, ahol három vagy ennél több kiskorú gyermek van), pedagógusok, könyvtári, levéltári, múzeumi, helyi önkormányzati dolgozók, 67%-os vagy súlyosabban rokkant hallás- és látássérültek, mozgáskorlátozottak, regisztrált munkanélküliek, igazolás bemutatása mellett.
Pártolói tagdíjat tetszés szerinti összegben köszönettel elfogadunk.

Kölcsönzési rend: 

Olvasóink a beiratkozás után 8 db dokumentumot kölcsönözhetnek. Lehetőség van egyszeri (indokolt esetben) kétszeri hosszabbításra, melyet személyesen, e-mailben vagy telefonon is elfogadunk és  a határidőt meghosszabbítjuk, amennyiben nincs előjegyzés a dokumentumra. A lejárati időn túl visszahozott könyvek után késedelmi díjat számolunk fel, melynek mértéke a késés arányában növekszik!

Helytörténeti gyűjtemény:
A könyvtár helytörténeti gyűjteménye Gyömrő életével, lakóival, a várossal kapcsolatos hasznos információkkal, adatokkal áll az érdeklődők rendelkezésére.
Könyvtárközi kölcsönzés:
Ha a gyűjteményünkben nem található meg az Ön által keresett dokumentum, lehetőség van könyvtárközi kölcsönzésre is (ODR hálózaton keresztül), de ez minden esetben térítéses szolgáltatásnak számít! Díja az egyszeri postaköltség összege, mely a könyv súlyához mérten változik.
Számítógép- és internethasználat:

Könyvtárunkban minden 15. életévét betöltött személy számára hozzáférhető az Internet használat. Feltétel, hogy érvényes olvasójeggyel rendelkezzen. Beiratkozással nem rendelkezők internet használata díjköteles, melynek összege 100 Ft / minden megkezdett fél óra

Fénymásolás, nyomtatás (fekete-fehér):

szöveg: 20.-/ A4 oldal; 40.-/ A3 oldal
kép: 60.-/ A4 oldal; 120.-/ A3 oldal

Programok:

Állandó programjaink ( Beszédművelő Kör,  Könyvtári Kreatív foglalkozás, Mesedélután ) mellett számos színes, minden korosztálynak szóló programmal várjuk az érdeklődőket!

Aktuális programjainkról információkat a fenti elérhetőségeken találnak.

Kérdés esetén, forduljon segítőkész könyvtárosainkhoz:
Szabó Gerda - könyvtárvezető
Bódi Zsolt - könyvtáros
Dávid Zsuzsanna - könyvtáros
Kéri Lászlóné - könyvtáros

A Könyvtár szeretettel várja az olvasni vágyókat!